Toogethr Samenrijden
Terug

Gezellig en de rit gaat sneller

Ik reis samen naar de campus. Jij?

Bart en Suzanne wonen in Meijel en Najat in Blerick. Het is ongeveer een uurtje rijden naar hun werk in het Radboudumc. Bart: “Onze carpoolgroep bestaat in de basis uit zo’n 15 man, die naast Horst en Venray ook kunnen opstappen in Panningen, Maasbree en Blerick. Om het meerijden gemakkelijk te kunnen plannen, is de groep in tweeën gesplitst. Ik heb www.carpooladministratie.nl ontwikkeld waarop je kunt aanvinken welke dagen je rijdt en ziet wie aan de beurt is om te rijden. We houden in de gaten dat de kilometerstanden bij iedereen ongeveer gelijk blijven. Dat scheelt weer gedoe met bonnetjes.”

Punten sparen met de Toogethr-app

“Op een gegeven moment kwam de app Toogethr voorbij, bedoeld om elkaar te vinden qua reistijden en te kunnen gaan carpoolen”, vervolgt Bart. “Echt een hele handige app. En je spaart er punten mee op basis van het aantal gezamenlijk afgelegde kilometers. Met 80 kilometer enkele reis gaat dat best hard!” Najat en Suzanne sparen vooral voor korting op kinderkleding en bioscoopkaartjes.

‘De rit gaat sneller’

Suzanne carpoolt het langst: “Ik werk al bijna 24 jaar in het Radboud en van collega’s hoorde ik vrij snel dat mensen met elkaar meereden.” Ook Najat rijdt samen vanaf het moment dat ze in dienst was, 21 jaar inmiddels: “Afhankelijk van mijn gezinssituatie zat ik soms in een andere groep of reed ik alleen. Ik vind het gezelschap erg fijn en je hebt altijd aanspraak. Zeker in de winter is dat fijn, als ik wat meer moeite heb om wakker te blijven. De rit gaat zo veel sneller.” “In de auto wordt soms meer verteld dan thuis”, vult Bart aan die nu zo’n 15 jaar carpoolt. “Je hebt de rust en tijd om van alles te kunnen bespreken. Een ander voordeel is dat je niet altijd de chauffeur hoeft te zijn.”

Zo snel mogelijk vertrekken

Bart: “Een nadeel is als je vroeg thuis wilt zijn en iemand geeft aan nog een kwartier langer door te moeten werken. We willen graag zo snel mogelijk vertrekken. Vaak zijn er wel drie auto’s, dus als het echt laat wordt, kun je nog wel regelen om met een andere auto mee te rijden.”

‘Even je ogen dicht doen’

Bart wil het carpoolen graag nog even promoten. “Mensen denken dat je de hele tijd met elkaar moet praten in de auto en dat houdt ze vaak tegen om te gaan carpoolen. Maar dat hoeft echt niet. Het is een ongeschreven regel dat je ook gewoon even achterover mag gaan liggen met je ogen dicht.”

Barbecue bij Nico

Najat: “In het begin gingen we nog wel eens met elkaar uit eten, toen we nog een kleine groep waren.” Bart: “We hebben ook weleens samen gebarbecued, en wachten nu al zo’n jaar of tien op de uitnodiging van Nico.”

 

Bart Luiten, Solution architect, Radboudumc
Najat El Idrissi-Zaynoun, Analist speciale bepalingen laboratorium Tumorgenetica, Radboudumc
Suzanne Gommans, Senior analist fertiliteitslaboratorium, Radboudumc

Samenwerkingspartners