Header 4
Terug

Mobiliteitscampagne campus regio Arnhem en Nijmegen

Met de mobiliteitscampagne naar de campus willen we medewerkers en studenten uit de regio Arnhem-Nijmegen inspireren en informeren over slimmere en duurzamere manieren van reizen. Zo krijgen we minder drukke spitsen en meer reiscomfort. Met ervaringen van anderen en praktische informatie over reismogelijkheden helpen we je bij het maken van slimme keuzes. Probeer eens een andere manier van reizen uit. Kijk hoe het je bevalt. Je hoeft het niet iedere dag te doen: alle beetjes helpen.

Meer reiscomfort en minder drukke spitsen

Samenwerkingspartners binnen deze mobiliteitscampagne zijn onder meer de gemeenten Nijmegen en Arnhem, Radboudumc, Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN University of Applied Sciences), RijnIJssel, ROC Nijmegen, Van Hall Larenstein, Artez, Astrumcollege en Yuverta. Zij werken samen onder de paraplu van het programma Slim en Schoon Onderweg

Samenwerking vindt plaats in de volgende projecten:

  • Onderwijs-/campusaanpak Nijmegen

Het is te druk in de spits op en rondom de campus Heijendaal in Nijmegen. Onder de vlag van ‘Duurzaam Bereikbaar Heijendaal' wordt gewerkt aan meer reiscomfort, minder CO2-uitstoot en meer veiligheid en vitaliteit.

  • Onderwijs-/campusaanpak Arnhem-Velp

Rond de 30.000 studenten reizen dagelijks van en naar de verschillende mbo- en hbo-instellingen in Arnhem en Velp. Bereikbaarheid van de onderwijsinstellingen, minder drukte in de spits en duurzame mobilteitsoplossingen staan centraal in het programma 'Campusaanpak Arnhem-Velp'.

  • Werkgeversaanpak

In dit project worden werkgevers geholpen om duurzaam mobiliteitsbeleid op te stellen en te implementeren. Hierbij ligt een speciale focus op specifieke gebieden in de regio Arnhem-Nijmegen waar mobiliteitsknelpunten zijn.

Samenwerkingspartners