Header 2
Terug

Het ov als ontmoetingsplek

Ik reis ontspannen naar de campus. Jij?

“Vier dagen per week reis ik tussen thuis en school. Eerst op de fiets naar de bushalte, dan met de bus naar Doetinchem en met de trein naar Velperpoort in Arnhem. Daar heb ik een stationsfiets waarmee ik naar de campus fiets. Als ik veel spullen bij me heb of het weer is slecht, dan pak ik voor het laatste stuk ook de bus. ’s Middags gaat de reis dan in omgekeerde richting. Alles bij elkaar ben ik voor een enkele reis een dik uur onderweg.”

"Zonder dat het me geld kost"

“Onderweg lees ik een boek, kijk ik Netflix of luister ik muziek. Het liefst reis ik alleen – zeker in de ochtend – maar als een bekende toevallig dezelfde kant op moet, dan maak ik graag een praatje. Ook met onbekende medereizigers, trouwens. Laatst zat ik in de trein naar Leiden en had ik een leuk gesprek met een oudere dame tegenover mij. Heel gezellig. Mensen van oudere generaties staan vaak nog open voor een gesprek. Mijn leeftijdsgenoten zijn over het algemeen toch meer op zichzelf. Begrijp me goed: ik vind het zelf ook soms fijn om me af te kunnen sluiten, maar ik zie het ov ook als een bijzondere ontmoetingsplek.”

“Ik volg nu autorijlessen. Ook als ik mijn rijbewijs heb gehaald, blijf ik waarschijnlijk met het ov reizen. Soms is een auto heel praktisch, maar met mijn ov-kaart kan ik overal naartoe, zonder dat het me geld kost. Ik vind dat echte vrijheid. Bovendien is het ov een stuk duurzamer, dat vind ik ook belangrijk. Alle kleine beetjes helpen!”

- Zoë Heeg, student Fashion Tailor Rijn IJssel Arnhem

Meer weten over ontspannen reizen naar de campus?

Lees meer over het ov en combireizen als reisoptie naar de campus.

Samenwerkingspartners